Trenutno pregledavate Čišćenje sumnjivih eksplozivnih sredstava iz speleološkog objekta na području Tounja

Čišćenje sumnjivih eksplozivnih sredstava iz speleološkog objekta na području Tounja

Temeljem naše nedavne dojave o sumnjivim eksplozivnim sredstvima koje smo uočili u jednom speleološkom objektu na području općine Tounj pirotehničari MUP-a i djelatnici PP Ogulin su izišli na teren i iste uklonili na siguran način.

Nekoliko naših članova je zajedno s djelatnicima JVP Ogulin asistiralo u ovoj akciji te su pomogli pirotehničarima MUP-a da lakše i sigurnije obave svoj opasni zadatak.

Nakon nekoliko sati napornog i opasnog rada sva sumnjiva eksplozivna sredstva, kao i drugi otpad koji je pronađen u speleološkom objektu, su uklonjeni.

Više o ovom događaju možete pročitati na stranicama PU Karlovačke na slijedećoj poveznici: https://karlovacka-policija.gov.hr/vijesti/iz-speleoloskog-objekta-uklonjena-minsko-eksplozivna-sredstva/34880

I mi želimo iskoristiti ovu priliku da istaknemo da akcija  MUP-a Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje, a ista omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja i bez ikakvih sankcija, jednostavno samo nazovite besplatni telefon 192 i vaš poziv biti će preusmjeren najbližoj policijskoj upravi.

Nikako nemojte bacati  oružje i ubojita sredstva u speleološke objekte niti ih nemojte ostavljati u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način samo ugrožavajte živote drugih ljudi.