ISPOMOĆ HITNOJ MEDICINSKOJ POMOĆI

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Akcija

Danas poslije podne, nešto poslije 16:30 sati, zaprimili smo poziv od HMP Ogulin u za nas ne baš uobičajenu akciju. Naime, na području Donjih Dubrava dogodila se prometna nesreća u kojoj je učestvovao strani državljanin koji je svojim motociklom sletio sa ceste i nalazio se na teško pristupačnom terenu te je HMP trebala pomoć oko njegovog zbrinjavanja i sigurnog izvlačenja.

U vrlo kratkom vremenu u akciju je krenulo deset spašavatelja koji su u vrlo kratkom vremenu stigli na mjesto nesreće, potom pomogli u zbrinjavanju i imobilizaciji unesrećenog na nosilima, te ga potom sigurno iznijeli do vozila HMP Ogulin koji su preuzeli daljnju brigu o istom.

Od poziva u akciju do zbrinjavanja i izvlačenja unesrećenog do prometnice i vozila HMP Ogulin prošlo je svega 34 minute. To se možda čini dugo, no u stvari je ako pitate nas super brzo jer naše akcije obično traju satima (nekada i danima) naravno zato jer rijetko kada učestvujemo u akcijama koje su tako blizu prometnicama a ova akcija je bila upravo takva blizu prometnice a opet na teško pristupačnom terenu.

No bez obzira na sve ako uzmete u obzir da samo vožnja od Ogulina do Donjih Dubrava traje 10-tak ili malo više minuta, da su spašavatelji volonteri koji su se u okupili u našoj bazi došavši od svojih domova ili radnih mjesta (za što je opet trebalo 10-tak ili malo više minuta), a opet u bazi je bilo potrebno uzeti neophodnu opremu i sve to staviti u vozila (opet nekoliko minuta). Kad se sve uzme u obzir  ispada da je unesrećeni zbrinut u svega nekoliko preostalih minuta što i nije tako loše (barem mi tako mislimo što naravno ne mora biti točno jer htjeli ili ne možda smo previše subjektivni).

Naravno ako ste unesrećeni pa čekate tih pola sata vjerovatno vam se čini kao cijela vječnost, no s druge strane puno vremena za razmišljati kako ste se našli u toj situaciji i kako je drugi puta izbjeći.

Stay safe!!