Neobična akcija na području Jasenka

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Akcija

Jučer smo dobili zanimljiv poziv i zamolbu za pomoći. Naime jučer tijekom poslije podnevnih sati tijekom redovnih šumskih radova na području Šumarije Jasenak jedan od sjekača umalo je nastradao kada je umalo propao u jamu dubine 40-tak metara, a jedino što je natradalo  bila je njegova motorna pila, koja znamo nije nimalo jeftina.

Otvor jame nije bio vidljiv, a iako je  riječ o iskusnom šumskom radniku koji se svakodnevno kreće i radi u šumi, nije ga primjetio niti je znao za njega. Na poziv djelatnika Šumarije Jasenak, s kojima inače imamo odličnu suradnju jer su nam ne jednom nego više puta pomogli u potragama za nestalim planinarima na tom području, dvoje naših članova se spustilo na dno jame niz 40-metarsku vertikalu te potom izvukli “nesretnu” motornu pilu, a pritom su se i sami uvjerili koliko sreće je imao djelatnik šumarije.

Ovaj događaj treba biti upozorenje svima nama da moramo biti iznimno oprezni kada se krećemo našim krškim krajolicima, jer kako što vidimo, jama ili kako naši stari kažu “bezdana”,  nam očito ne nedostaje.