OTVORENO SREDIŠTE ZA OBUKU HGSS-a DRAGAN ŠPEHAR “ŠPECO”

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Ostalo

Prošlo je nešto više od godine dana od kako nas je napustio naš dragi Špeco, bol u našim srcima još uvijek je  velika ali danas ga se s ponosom sjećamo jer danas je u Straigradu-Paklenica svečano otvoreno središte za obuku HGSS-a koje će s nositi njegovo ime. Obučni centar otvorio je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić u nazočnosti velikog broja članova HGSS-a iz svih stanica.

Dragan Špehar “Špeco”, ili Deda kako smo ga isto od milja znali zvati, bio je planinar i alpinist, dugogodišnji član i pročelnik naše stanice i instruktor HGSS-a. Kao  instruktor generacije i generacije GSS-ovaca izučio je ljetnim i zimskim tehnikama spašavanja, utkao u nas tu nit predanosti i želje da idemo dalje, bolje, jače a na ovaj način svi članovi HGSS-a izražavaju mu svoju zahvalnost.

 

Kada bismo išli prikazati sav njegov rad i trud, teško bismo ga objedinili jednim tekstom jer mnoge bi se priče mogle ispričati od njegovih početaka kao planinara i skijaša, pa alpinista i gorskog spašavatelja, branitelja, instruktora, višegodišnjeg pročelnika naše stanice kao i onoga koji je bio sinonim službe.

Naša srca uvijek zakucaju snažnije i brže kada god pogled poklonimo zapadu i stijeni Kleka gdje je mnoge od nas vodio na prve uspone i vježbe a od danas će sigurno biti tako i kada budemo dolazili u Špecin obučni centar.

“Samo je nebo granica!” (Dragan Špehar “Špeco”)