Trenutno pregledavate POTRAŽNA AKCIJA U OKOLICI GRADA OGULINA

POTRAŽNA AKCIJA U OKOLICI GRADA OGULINA

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Akcija

Sinoć kasno, u nedjelju navečer oko 22 sata, stigao je obavijest i poziv u akciju  od strane Centra 112. Nestala je jedna osoba na području Musulinskog potoka, zaseok Bjelsko. Po zaprimljenoj dojavi u našu bazu u Ogulinu ubrzo stiže dvanaest članova te se pristigli spašavatelji upoznaju s prvim informacijama. Prijatelji nestale osobe su od istog na svoje mobitele su zaprimili nekoliko nesuvislih SMS poruka koje su ih zabrinule te su zbog toga odlučili pozvati Centar 112.

Odmah izlazimo na teren, na zadnju točku viđenja, a na teren izlazi i policija i pretražuje urbano područje. Pokušavamo s lociranjem mobitela no bez rezultata jer je isti ugašen, ali tijekom noći dobijamo obavijest da su prijatelji nestalog dobili još jednu poruku, što je indiciralo da je nestali u pokretu te mijenjamo strategiju i donosimo odluku o brzoj pretrazi šumskih cesta našim terenskim vozilima.

Dok su naši članovi pretraživali šumska područja na širem području između od policije dobivamo obavijest da je nestali pronađen u blizini svoje kuće te se svi spašavatelji vraćaju u bazu u Ogulinu negdje oko 01:40 sati u noći.