Trenutno pregledavate VJEŽBA LJETNIH TEHNIKA NA KLEKU

VJEŽBA LJETNIH TEHNIKA NA KLEKU

Kažu da je ponavljanje majka znanja pa je tako sedmero naših članova jučer na Kleku održalo vježbu na kojoj su se ponavljale i uvježbavale ljetne tehnike spašavanja.

Vježba je zamišljena da se nekolicina članova nađe na Kleku na izletu i tijekom “izleta” dobiju dojavu o nesreći na Kleku.  Nesreća se prema zamišljenom scenariju dogodila u gornjoj dužini smjera  “Skalaputan” .

Dva penjača našla su se u nevolji u izlaznoj dužini. Po dojavi iz doma na Kleku uzeta je potrebna oprema za spašavanje te su spašavatelji pristupili unesrećenima i započeli s njihovim spašavanjem.

Nakon što su spašavatelji pristupili unesrećenima prvi od njih je spušten specijalnim Mariner nosilima do podnožja smjera dok je drugi penjač spušten u podnožje improviziranom Graminger nosiljkom.
Pored odrade zamišljenog scenarija ostatak lijepog i sunčanog dana je iskorišten da se ponove i ostale ljetne tehnike spašavanja, da se pregleda oprema koja se slučaj ovakvih akcija čuva u planinarskom domu na Kleku kao i da stariji spašavatelji podjele svoja znanja i iskustva s mlađim i novim članovima.