Trenutno pregledavate Akcija iznad Drenovca u šumskom predjelu Ritlja

Akcija iznad Drenovca u šumskom predjelu Ritlja

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Akcija

Danas oko 10 sati direktnim pozivom od obitelji unesrećene osobe dobivamo poziv u akciju. Naime u šumskom predjelu iznad Drenovca (naselje na rubnom dijelu Ogulina) prilikom djelomičnog prevrtanja traktora jedna osoba ostala je priklještena.

Odmah su u akciju pozvani članovi naše stanice ali i obaviještene ostale nadležne službe HMP Ogulin i Centar 112. Vrlo brzo osam naših spašavatelja s dva terenska vozila i potrebnom opremom izlazi na teren.  Po dolasku na mjesto događja primjenom tehnika koje se inače koriste u spašavanju a u ovom slučaju sistemom Sv. Bernarda unesrećeni je oslobođen. Na njegovu sreću traktor mu je priklještio jedno stopalo koje smo nakon što je oslobođeno pritiska imobilizirali i pripremili za transport.

Već u 11:10 sati unesrećeni je predan ekipi HMP Ogulin koja je čekala na obližnjoj prometnici.

Nakon što je unesrećeni predan ekipi HMP Ogulin većina spašavatelja se je odmah vratila u bazu dok je jedan član ostao da pomogne djelatnicima PP Ogulin i da ih odveze na mjesto događaja kako bi isti mogli napraviti očevid.

U HGSS-u vrijedi pravilo “Poziv jednom članu je poziv cijeloj službi!” i nije rijetkost da pozive u akciju dobijemo kao i ovog puta direktno od građana a ne posredstvom Centra 112. Takav način pozivanja u akciju ima svojih prednosti jer skraćuje vrijeme našeg izlaska na teren. No nemojte se brinuti ako ne znate broj našeg dežurnog mobitela jer tu je Centar 112. Pozivom na taj broj u iznimno kratkom vremenu biti ćemo alarmirani ali ne samo mi nego će Centar 112 alarmirati i koordinirati radom ostalih potrebnih službi poput HMP i sl.