Trenutno pregledavate Proslava Sv. Bernarda

Proslava Sv. Bernarda

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Ostalo

Jučer smo tradicionalno proslavili dan Sv. Bernarda, našeg nebeskog zaštitnika. Proslava je ponovo održana u našem gradu te smo ponovo imali priliku ugostiti naše drage kolege iz drugih stanica kao i brojne uzvanike.

Nakon okupljanja u prostoru ispred našeg sjedišta uzvanici i gorski spašavatelji uputili su se prvo na svetu misu u crkvu Sv. Križa a potom u ogulinsku Gradsku vijećnicu. Nakon minute šutnje u spomen na sve umrle i poginule članove Hrvatske gorske službe spašavanja, hrvatske branitelje i sve koji su svoj život dali spašavajući druge radeći na opće dobro, svečanom skupu se obratili: pročelnik HGSS-a Josip Granić, izaslanik predsjednika Vlade RH ministar MUP-a Davor Božinović i županica Karlovačke županije gospođa Martina Furdek Hajdin.

Svim prisutnima prikazan je prigodni film o nedavnim aktivnostima Hrvatske gorske službe spašavanja.

Ovoj svečanosti bili su prisutni brojni ugledni gosti: izaslanik predsjednika Vlade RH Davor Božinović, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije Ministarstva turizma Slavko Štefičaj, voditeljica Službe za analitiku, inovacije i održivi razvoj Ministarstva turizma Sanja Bareza, iz Ravnateljstva civilne zaštite koordinator za poslove Civilne zaštite Darko Majstorović i zapovjednik Državne intervencijske postrojbe Mladen Vinković, predstavnica Hrvatskog crvenog križa Matea Brižić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, glavni načelnik Saveza izviđača Hrvatske Boris Vujnović i tajnica Saveza Tamara Karlović te predsjednik Hrvatskog planinarskog saveza, ujedno i tajnik HGSS-a Darko Berljak koji je svečani skup upoznao sa životom Svetog Bernarda i njegovim značajem za gorske spašavatelje i sve one koji se nađu u nevolji u planini.

Više o samoj proslavi možete pročitati na stranicama HGSS-a: http://www.hgss.hr/svecano-obiljezavanje-sv-bernarda-zastitnika-gorskih-spasavatelja/, a ovim putem još jednom se zahvaljujemo i gradskim vlastima Grada Ogulina na pomoći u organizaciji ove svečanosti i ustupanju na korištenje gradskih prostorija.