Trenutno pregledavate AKCIJA NA PODRUČJU BIJELIH STIJENA

AKCIJA NA PODRUČJU BIJELIH STIJENA

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Akcija

Prva akcija u Novoj Godini i ponovo na području Bijelih i Samarskih stijena.

Danas u rano poslijepodne putem Centra 112 mi i HGSS stanica Delnice primili smo poziv u akciju. Naime grupa od šestero planinara je pozvala u pomoć jer su njihova vozila zametena snijegom kojeg je dosta napadalo na tom području.

Po primljenom pozivu smo u dogovoru s HGSS stanicom Delnice krenuli s našim terenskim vozilom iz pravca Jasenka, dok su spašavatelji iz stanice Delnice trebali pokušati probiti s dvojim motornim sanjkama s njihove strane. Po našem dolasku u Jasenak bilo nam je jasno da se sami našim terenskim vozilom nećemo moći probiti šumskom cestom do staze za Bijele stijene te smo i sami potražili pomoć od šumarskih radnika u Jasenku.

Ta procjena se je pokazala ispravnom jer su nas na mjestima morali vući svojim šumskim traktorom.

Nakon što smo se napokon uspjeli probiti do grupe planinara našim terenskim vozilom prevezli smo ih do glavne ceste o čemu smo obavijestili i kolege iz stanice Delnice da se i oni mogu vratiti u svoju bazu čime je ova akcija završena.

U akciji je sudjelovalo 12 naših članova s tri vozila i četvero članova HGSS stanice Delnice s dvojim motornim sanjkama.