Trenutno pregledavate Akcija u NP Paklenica

Akcija u NP Paklenica

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Akcija

Tijekom protekloga vikenda većina članova naše stanice odradila je našu obavezu i vikend dežurstvo u NP Paklenica.  Vikend je protekao relativno mirno bez potrebe za većim intervencijama vrijednih spomena.

Nakon dežurstva nekoliko naših članova je ostalo u dežurati u nacionalnom parku a danas su imali i jednu akciju.

Naime oko 12 sati zaprimljena je dojava da se u predjelu Anića kuka u blizini Stupa nalazi ozlijeđena jedna ženska osoba. Kako je signal mobitela loš u tom djelu kanjona NP Paklenica nije bilo jasno o kakvim se točno ozljedama radi i gdje se točno nalazi unesrećena osoba osim da nije na stijeni. Odmah se je u pravcu Stupa u Anića kuku uputilo četvero dežurnih spašavatelja, troje iz Ogulina i jedan iz Zadra kojima su se odmah priključila i dvojica spašavatelja iz Ogulina i jedan spašavatelj iz HGSS stanice Samobor koji su se tamo zatekli, a telefonom su se odmah u pripravnost stavila i petorica spašavatelja iz naše stanice koji su se nalazila na odmoru u Starigradu Paklenica.

Nakon što je unesrećena osoba locirana u podnožju zapadne stijene Anića Kuka utvrđeno je da je riječ  planinarki, stranoj državljanki koja se nalazi na odmoru u RH, a pregledom je utvrđeno da se radi o ozljedi desnog skočnog zgloba te je nakon pružene prve pomoći ista transportirana do ekipe hitne medicinske pomoći kojoj je predana nešto prije 14 sati.