Trenutno pregledavate DVIJE NOVE AKCIJE U PAKLENICI

DVIJE NOVE AKCIJE U PAKLENICI

Ovaj vikend naša stanica ponovo je dežurna u NP Paklenica i već smo do nedjelje ujutro imali dvije akcije.

Prva akcija dogodila se u petak navečer kada smo zaprimili dojavu o dvoje izgubljenih planinara (turista iz Njemačke)  na području zaseoka Tomići. Spašavatelji podijeljeni u dvije grupe kreću u potragu i ubrzo pronalaze izgubljene a zajedno s njima i jednog psa, koji iako nije bio njihov, vjerno ih je pratio cijelim putem kao da im je i on htio pomoći.

Nakon što su spašavatelji rehidrirali pronađene planinare i njihovog četvernožnog pratioca, otpratili su ih do našeg vozila te nakraju prevezli do Satarigrada.

Druga akcija dogodila se u subotu navečer  kada smo nešto iza 20:00 sati ponovo zaprimili dojavu o dvoje izgubljenih mladih belgijanaca koji su se izgubili na putu iz Paklenice ponovo prema zaseoku Tomići. Brzo je organizirana akcija te sedmero naših spašavatelja, koji su na dežurstvu u nacionalnom parku, kreću u akciju i ubrzo pronalaze nestale planinare te ih sigurno i brzo spuštaju do ulaza u nacionalni park. Od same dojave do završetka akcije prošlo je tek nešto više od sat vremena.

Nadamo se da će nedjelja proći mirnije i da će spašavatelji u parku imati malo vremena za odmor i uživanje u njegovim ljepotama.