Trenutno pregledavate POTRAGA NA PODRUČJU BIJELIH I SAMARSKIH STIJENA

POTRAGA NA PODRUČJU BIJELIH I SAMARSKIH STIJENA

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Akcija

Večeras nekoliko minuta poslije 17 sati zaprimili smo poziv u pomoć grupe izgubljenih planinara na području Bijelih i Samarskih stijena.

Po zaprimljenoj dojavi u potragu s dva terenska vozila uputilo se je devet naših članova. Kako je navedeno područje slabo pokriveno GSM signalom na kratko su spašavatelji uspjeli stupiti u kontakt s dvoje planinara. U tom kratkom kontaktu doznalo se da se u grupi nalazi ukupno četvero planinara ali su se u jednom trenutku razdvojili u dvije grupe čime se je ova situacija dodatno zakomplicirala, jer potraga za jednom grupom prerasla u potragu za dvije grupe s kojom nije bilo nikakvog kontakta.

Negdje oko 20 sati obje grupe planinara su pronađene te su otpraćeni do njihog vozila a povratkom u bazu nešto prije 22 sata ova potraga je završena.

Ovo je već druga potraga na ovom području u posljednjih desetak dana. Ovdje na našim stranicama možete pronaći kratke savjete o planinarenju, alpinizmu skijanju i slično. Ako ih nemožete pronaći samo kliknite na ovu POVEZNICU i ona će vas odvesti do savjeta o planinarenju.