Trenutno pregledavate POTRAŽNA AKCIJA NA PODRUČJU OŠTARIJA

POTRAŽNA AKCIJA NA PODRUČJU OŠTARIJA

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Akcija

Dana 08.10.2020. u jutarnjim satima od strane policije pozvani smo u potražnu akciju na području mjesta Oštarije.

Naime, večer prije policija je zaprimila prijavu da je na području Oštarija nestala muška osoba. Kako nestala osoba nije pronađena do jutra potraga je proširena na  teže dostupno područje, odnosno područje starog riječnog korita Zagorske Mrežnice.  Inače veći dio godine ovo staro korito Zagorske Mrežnice je suho ali ne i sada zbog visokog vodostaja vode u akumulacijskom jezeru Sabljaci.

U potragu su odmah uključeni svi trenutno raspoloživi resursi naše stanice. Od tehnike poput specijalnih terenskih vozila, zatim naša dva potražna tima s psima, a šire područje je pretraživano i dronom iz zraka.

Upravo iz zraka je uočeno potopljeno vozilo u jednom djelu korita Zagorske Mrežnice, te je potraga usmjerena u tom smjeru a u ispomoć su pozvani i ronioci iz HGSS stanice Karlovac.

Po dolasku ronioci  su se odmah uključili u potragu a naši članovima  su ih pratili i pomagali koliko je to moguće iz čamaca. U isto vrijeme obale korita rijeke pretraživale su se uz pomoć potražnih timova i ostalog ljudstva.

Zbog mraka potraga je obustavljena do jutra kada će se nastaviti uz veće ljudske resurse na terenu jer se trenutno voda povlači iz korita rijeke.

U potrazi je danas od strane HGSS-a ukupno sudjelovalo devet članova naše stanice, naša dva potražna tima s psima i tri ronioca iz stanice Karlovac.