AKCIJA U ANIĆA KUKU

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Akcija
Spašavatelji nakon akcije

Danas ujutro na dežurni telefon HGSS stanice Zadar zaprimljen je poziv u pomoć od dva strana državljana koji su još jučer počeli uspon po Bračnom smjeru ali su se izgubili i proveli noć u stijeni Anića Kuka.

Nesretni penjači nakon što su noć proveli u stijeni i nakon što se ujutro nisu uspjeli samostalno orijentirati i nastaviti dalje, umorni, iscrpljeni izgorjeli od sunca odlučili su pozvati u pomoć.

Iako redovno ljetno dežurstvo još nije počelo na njihovu sreću u to vrijeme se je u kanjonu Paklenice nalazilo nekoliko spašavatelja među kojima i jedan član naše stanice. Kako unesrećeni nisu znali gdje se točno nalaze donesena je odluka da jedan navez spašavatelja krene brzi uspon po navedenom smjeru u cilju da pronađu unesrećene i kada su već stigli pred sam kraj smjera, nekoliko dužina prije kraja su ih pronašli.

Nakon medicinskog pregleda i nakon što su im dali potrebnu okrjepu, te kako je posljednjih nekoliko dužina lakše za penjanje spašavatelji su im pomogli popeti se do kraja, cijelim putem ih dodatno osiguravajući.

U vrijeme dok pišemo ovu vijest spašavatelji i unesreći se spuštaju po planinarskoj stazi s vrha Anića kuka.